Over ons

Wie hebben dit boekje samengesteld?

DonnyDonny Boots heeft bij een auto ongeluk zijn beide onderbenen verloren. Maar dat zegt niet dat hij niks doet. Zelf zegt hij dat parachutespringen en hardlopen geen opties meer zijn. Maar verder doet hij alles zelf. Mooi voorbeeld hiervan is dat toen we een radio interview bij Radio Gelderland de man ons kwam halen niet in de gaten dat wij het waren. Hij zocht iemand in een rolstoel. Maar omdat er niemand anders was en wij toch aangemeld waren kwam hij naar ons. Dat gezicht, onbetaalbaar. En zo gaat het altijd overal waar we komen.
Donny heeft een zoontje dat ten tijde van het ongeluk 2 jaar oud was. Daarom willen we proberen op deze manier andere kinderen te helpen met dit boekje. De nadruk ligt daarin dat je ook met één been een mooi rijk leven kunt hebben. Donny bewijst dat je als mens niet hoeft te veranderen na zo’n ingrijpende gebeurtenis.
Marijke Witman Marijke Witman beleeft haar droom door het schrijven voor kinderen. Met dit boek helpt ze kinderen omgaan met veranderingen wanneer een ouder of grootouder iets aangrijpends ondergaan. 

“Op verzoek van Donny heb ik dit bijzondere kinderboek geschreven. Hier heb ik ook wel over na moeten denken. Kan ik dat wel?
Normaal schrijf ik verhalen over Elfenmeisjes. Daarin kan ik achter de laptop kruipen en mijn fantasie loslaten. Heerlijk avonturen verzinnen en wegdromen in elfenland. Nu moest ik meer en dichter bij mezelf blijven dan ooit. Maar het raakte me en daarom heb ik ervoor gekozen er vol voor te gaan. Met Donny als ervaringsdeskundige heb ik geprobeerd er een positief boekje van te maken waarin ook humor een rol speelt.

Mientje

Mientje Meussen, kunstenares uit Grave.

Tekenen en schilderen is voor Mientje al vanaf haar jeugd haar grote passie.

Door scholing, lessen in teken- en fijnschilderkunst en héél veel ervaring heeft zij zich meerdere technieken eigen gemaakt. In de eerste 10 jaar van haar professionele leven heeft zij tekenlessen gegeven in het voortgezet onderwijs. De laatste 20 jaar heeft zij zich juist gespecialiseerd in muurschilderingen en elk jaar zaten er wel een paar grote opdrachten van Coca Cola bij.

Het onderwerp, vaak in opdracht, kan sterk verschillen.  Door haar jarenlange ervaring met muurschilderingen kan zij nagenoeg elk onderwerp uitvoeren. Zij vind het elke keer weer een grote uitdaging om er een fantastisch resultaat van te maken.

Mientje Meussen houdt van het werk wat haar als kunstenares zoveel plezier geeft en zij hoopt dat zij dit nog héél lang kan en mag doen. Wil je werk van haar zien? Kijk dan op www.mientjemeussen.nl